به گزارش خبرنگار مهر، آرام آنانیان مدیرعامل شرکت «هایون» ارمنستان امروز در حاشیه امضای قرارداد ساخت خط انتقال سوم برق ایران- ارمنستان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این پروژه جدید برقی با حمایت مستقیم دولت جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان امضا شده است، گفت: اهمیت و ارزش این پروژه برای دو کشور به قدری بالا بوده که در طول یک سال گذشته تاکنون دو بار وزیر انرژی ارمنستان به تهران سفر کرده و با مقامات دولت و وزارت نیروی ایران گفتگو داشته است.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۶ میلادی کلید اجرای پروژه زده شد اما به دلیل اختلافات بین دو بانک ایرانی و ارمنستانی، زمینه اجرای این شبکه انتقال فراهم نشد، تصریح کرد: در نهایت در سال ۲۰۱۲ میلادی با وجود ۶ سال مذاکره به دلیل پابرجا ماندن مشکلات بانکی، سرمایه گذاری و اجرای طرح متوقف شد.
آنانیان با اشاره به توافق چند سال قبل ایران و ارمنستان به منظور تهاتر گاز طبیعی و برق، اظهار داشت: با بهره برداری از خط سوم انتقال برق بین دو کشور، زمینه توسعه مبادلات برقی و گازی بین دو کشور فراهم می شود.
این مقام ارمنی با بیان اینکه از سوی دیگر با بهره برداری از این پروژه استراتژیک برقی علاوه بر ساعات پیک شب، امکان صادرات برق ارمنستان به ایران در ساعات پیک مصرف روزانه هم فراهم می شود، بیان کرد: علاوه بر این احداث یک خط جدید انتقال بین ارمنستان و گرجستان با ظرفیت ۴۰۰ کیلوولت و ساخت دو پست برق با ظرفیت ۴۰۰ و ۵۰۰ کیلوولت دیگر در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت هایون با تاکید بر اینکه با ساخت این خط جدید برق، امکان اتصال شبکه برق ایران به روسیه، ترکیه و گرجستان هم فراهم خواهد شد، تبیین کرد: به عبارت دیگر با بهره برداری از خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان، یک شبکه برق یکپارچه در بین کشورهای منطقه قفقاز به ویژه ایران، ارمنستان، روسیه و گرجستان فراهم می شود.
وی با بیان اینکه در طول چند سال گذشته و با وجود تحریم ها، اما ایران و ارمنستان در حوزه برق و انرژی دارای سطح همکاری های بسیار مطلوبی بودند، تاکید کرد: قطعا لغو تحریم ها به نفع تمامی کشورهای همسایه ایران از جمله ارمنستان بوده و پیش بینی می کنیم در دوران پساتحریم، همکاری های برقی ایران و ارمنستان بیش از گذشته توسعه یابد.
آنانیان با اعلام اینکه در دوران تحریم، علت توقف پروژه صرفا اختلافات بین دو بانک بوده و تحریم ها هیچ تاثیری در تامین فاینانس و یا توقف اجرای پروژه نداشته اند، گفت: از حضور شرکت صانیر ایران در مناقصه ساخت خط انتقال برق بین ارمنستان و گرجستان هم استقبال می کنیم.
این مقام ارمنی با بیان اینکه ارزش سرمایه گذاری ساخت خط جدید انتقال برق بین ارمنستان و گرجستان حدود ۲۶۰ میلیون یورو ارزیابی می شود، تصریح کرد: هم اکنون شرکت صانیر ایران در حال بررسی شرایط به منظور حضور در این مناقصه برقی است.
وی در ادامه با اعلام اینکه هم اکنون از خط انتقال گاز ایران به ارمنستان تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت آن مورد استفاده قرار می گیرد، اظهارداشت: قطعا با افزایش حجم صادرات برق ارمنستان به ایران، امکان افزایش واردات گاز ایران به ارمنستان هم فراهم می شود.
نظر شما